Lezzet-i Bülbül

Lezzet-i Bülbül tatları artık Bülbül Yuvası Butik Otel’in kahvaltı ve yemek sofralarına sığmıyor.

T.C.Gıda,Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kaydıyla reçeller,tarhanalar,ısırganlı erişteler,sirke ve nar ekşisi gibi bir çok ürün lokanta ve ev sofralarının vazgeçilmezi oldu.

Selma Bülbül’ün tahta kaşığı ve reçel tenceresinde neler neler kaynayıp, kavanozlara doluyor….

Foça dağlarından derlenen karabaş otu,mürver,katırtırnağı,erguvan çiçekleri ve bahçelerden toplanan leylak,gül,portakal çiçeği vb.. kahvaltınında ötesinde tatlıların sosu oluyor,üstelik  hiçbir katkı maddesi içermeksizin…

Meyveler,sebzeler şekerle ya da sadece elma suyuyla reçel oluyor.Turunç kabuğu, kumkuat, amber, çilek, limon, mandalina, nar, havuç, zeytin, domates, erik, şeftali, karadut, yeşil incir hatta acı biber reçelleri pişiyor mutfakta..

Yöre kadınlarının göz nuru,el emeği oyalar işleniyor, keten şapkalı değişik ebatlardaki reçel kavanozlarına…