Bir Yuva Hikayesi

 Selma Bülbül ,

Çocukluk ve gençlik yıllarında babası gibi bankacı olmayı aklından bile geçirmemesine rağmen;kader veya ruhundaki hizmet sektöründe olma içgüdüsü ie 25 yıla yakın bankacılık yaptı. Emekliliğin ilk dönemindeki tembelliğin ardından birden bire ,yaz tatillerini geçirdiği ve aşık olduğu Foça’da kasabanın ilk pansiyonunun yıllar sonraki sahibi olarak buluverdi kendini…

Oturdu ve düşündü:

-Ne yaparak belgeli bir butik otel yaratabilirim?

-Neler yapabilirim?

-Yaşadığım ve gönül verdiğim bu yöre insanına faydalı olmak adına ne yapmalıyım?

-Kişinin zamanına , parasına  ve hayaline ayırdığı tatilini nasıl değerli kılabilirim?

-Yöre insanına nasıl faydalı olabilirim?

Kolları sıvadı,önce mükemmel hizmetin,şımarmanın konuk için önceliğini düşünerek rüyalarındaki oteli hazırladı.Yöresinde yaşayan insanların omuz omuza yürüyebileceklerini istihdam etti ve eğitimlerini sağlamaya çalıştı.Kusursuz hizmeti verebilmek adına daha önceki çalışma hayatında edindiği deneyim çok şey kattı yolunda doğru yürümesine..Uzun yıllar büyük şehirde yaşamanın verdiği özlemle, her şeyi gözlemledi,yöreyi tanıdı ve doğalın ne olduğunu gördükçe ufku açıldı.Üretti…üretti.. Kendi tavuğundan yumurta almayı,kendi tarhanasını,kendi yağını, ,kendi sirkesini, kendi reçelini yaptı gönül rahatlığıyla…Bir de baktı ki Foça’da slowfood  zeytin dalını kurmuşlar arkadaşlarıyla ve Lezzet-i Bülbül  markası oluşuvermiş reçeliyle ,sirkesiyle…

Yeni yeni dostları oldu otelde konaklayanlardan.Aile gittikçe büyüdü ,artık bayramlaşmak sadece aile arasında değildi,bazılarına telefonla,bazılarına maille ulaşıldı kutlamak için. Ulusal Bayramlarda 10.yıl marşıyla çok bayrak sallandı Bülbül Yuvasında.Tüm personelin giydiği bayraklı t-shirtleriyle coşkuyla kutlandı bayramlar..

Yüzyıllar önce o topraklarda yaşamış Phokaia’lıların kurmuş olduğu kolonilerin adını verdiği odaları, büyüklüğü , manzarası ne olursa olsun bir fark gözetmeksizin hazırladı.Kim nereyi beğenirse , neye bütçesi yeterse diye düşünerek..

Onun için kahvaltı bir şölen olmalıydı konuğuna,mutfağın birçok hazırlığı otel dışındaki atölyede yapılsa da,konuğu taa çocukluğuna giden bir yumurtalı ekmek ,pişi ve taza börek kokusuyla uyansın diye otelde pişti onlar,sevinçli kahvaltılar için.. Öğle ve akşam yemeklerinde otelde kalmak isteyen konuklara yöre yemeklerini öğrenerek yaptı.Aslına sadık kalarak yüzyıllardır kulaktan kulağa gelen tariflerle hazırladığı Ege yemeklerini tadanlar unutmasın bu güzel Ege lezzetlerini diyedir çabası… Pazarda sebze alırken, köyden gelen kadınların tezgah süsü ve kendi içgüdüleriyle hazırladıkları çiçek demetlerini topladı, hem onlar o çiçeklerin değerli olduğunu anlasınlar hem de sofrada gören konuğu anemonu,sümbülü,karagöz çiçeğini,kekik demetini,karabaş otunu tanısın misyonuyla…

Uzun bir serüven bu Selma Hn için ama hergün yeni bir umut,yeni bir keşfediş,yeni bir dost edinmek…

 Bülbül Yuvası Butik Otel Ege kıyısını en doğal haliyle yaşamak,mutlu olmak,biraz da şımartılmak isteyenler için biçilmiş kaftan !

Bizden ayrılırken yanınızda Foça’nın kokusunu ve bir dolu güzel anıyı evinize götürmek isterseniz eğer; Bekliyoruz…